Menzis Zorgkantoor
28 september 2017
Bekijk de webversie
 
Uitnodiging
Beste zorgaanbieder,

De Wlz is volop in ontwikkeling. Dat weet u als professional in de langdurige zorg als geen ander. Er wordt dagelijks gewerkt aan soepele informatie-uitwisseling en aan de modernisering hiervan op de langere termijn. Uiteindelijk kunnen we daardoor meer maatwerk leveren aan cliënten, cliënten beter informeren en de administratieve lasten verlagen.

Om u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en uw vragen te kunnen beantwoorden, nodigt Zorginstituut Nederland u graag uit voor een speciale bijeenkomst over de ontwikkeling van iWlz: iWlz on the move. In de periode van eind oktober tot eind november organiseren zij verspreid over het land zeven informatiesessies, dus er is er altijd één bij u in de buurt! In februari 2018 volgt een nieuwe serie bijeenkomsten. Die staan in het teken van de implementatie van iWlz 2.0.

Als Zorgkantoor vinden wij het belangrijk om u op deze bijeenkomsten van het Zorginstituut te attenderen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jen Kasten
teammanager Zorgregistratie en Verstrekkingen
 
 
Voor wie?
De informatiesessies van iWlz on the move zijn bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden en beleidsmakers van zorgaanbieders en zorgkantoren, die zich bezighouden met zorgadministratie en administratieve processen in relatie tot het iWlz-berichtenverkeer.
 
 
Programma
U kunt kiezen voor het ochtendprogramma of het middagprogramma of u kunt zich aanmelden voor beide onderdelen.

Ochtend 9.30 – 13.00 uur │ Voorbereiding op release iWlz 2.0
Op 1 april 2018 wordt iWlz 2.0 geïmplementeerd. Een release om trots op te zijn! Want wat we met z’n allen al heel lang willen, wordt nu mogelijk: het flexibel toewijzen van zorg biedt meer mogelijkheden in zorglevering op maat voor de cliënt, zonder een complexe administratie.

Omdat het om een major release gaat met impact op de administratieve processen van zorgaanbieders en zorgkantoren, is het belangrijk dat iedereen zich grondig en op tijd voorbereidt.

Bent u betrokken bij de administratieve processen en/of functionele en technische aspecten van het berichtenverkeer, dan is deze ochtend voor u onmisbaar: u ontvangt alle actuele en belangrijke informatie om uw organisatie optimaal voor te bereiden op iWlz 2.0.

Het ochtendprogramma kunt u bijwonen op 19, 23 en 25 oktober en op 1, 2, 22 en 23 november.

Middag 13.30 – 16.00 │ Update Actieprogramma iWlz
Het doel van het Actieprogramma iWlz is de elektronische gegevensuitwisseling in de langdurige zorg te moderniseren om meer inzicht in zorggegevens te realiseren. Vragen daarbij zijn bijvoorbeeld: hoe kan de cliënt meer regie krijgen? Hoe kunnen we informatie bieden die tijdig, volledig en betrouwbaar is? Hoe kan de gegevensuitwisseling tussen cliënt en zorgaanbieder en tussen partijen onderling nog slimmer worden ingericht?

In het afgelopen halfjaar heeft het Zorginstituut met verschillende partijen samengewerkt om deze en andere vragen te beantwoorden. Ook is een simulatiemodel gebouwd waarin vernieuwingen zichtbaar zijn gemaakt en aan de hand waarvan een goed gesprek kan worden gevoerd.

Als u zich aanmeldt voor het middagprogramma, dan praten we u bij over het Actieprogramma iWlz, maakt u kennis met de simulatieomgeving en kunt u actief meedenken en feedback geven.

Het middagprogramma kunt u bijwonen op 19, 23 en 25 oktober en op 1 en 2 november.
 
 
Aanmelden
U kunt een keuze maken uit een van de zeven locaties, de programmaonderdelen en aanmelden via onderstaande knop.
Aanmelden