Menzis Zorgkantoor
      
 14 juli 2017
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie

 
 
Geachte heer, mevrouw,
   
Graag informeren we u over de E-learning cusus 'Veilig omgaan met privacygevoelige informatie'.

Tijdens onze werkzaamheden hebben we vrijwel dagelijks te maken met het verwerken van privacygevoelige informatie. Daarom is dit steeds vaker een onderwerp waarover veel te doen is in de wetgeving, in beleid en toepassing, maar ook in het nieuws. Vooral wanneer er sprake is van een datalek, waarbij privacygevoelige informatie openbaar is geworden.

Wet- en regelgeving
Wettelijk gezien hebben we te maken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met de AV23; risico classificatie verwerking persoonsgegevens. We zijn met elkaar verplicht om naar deze wetgeving te handelen en het risico op datalekken te minimaliseren.

Werken in en buiten het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal
Om aan deze regels te voldoen en datalekken te voorkomen of te minimaliseren, werken we bijvoorbeeld met de VECOZO-certificaten. Dit als borging voor een veilige toegang tot het gebruik van ZorgInfo. Alle gegevens zijn versleuteld opgeslagen. Buiten ZorgInfo verwerken we echter ook privacygevoelige informatie.        

Doelstelling
Onderdeel van de gezamenlijke verplichting is dat we omgang met privacygevoelige informatie verbeteren en daarmee de risico's tot een minimum beperken. 

E-learning
Menzis Zorgkantoor biedt u daarom de E-learning 'Veilig omgaan met privacygevoelige informatie' aan. Deze cursus geeft u inzicht in de wettelijke kaders en procedures. Daarnaast spiegelt deze E-learning u op gedragspatronen in de omgang met privacygevoelige informatie. U ontvangt ook tips om datalekken te voorkomen en aan de geldende regels te voldoen.

Studiebelasting
Deze cursus heeft een studiebelasting van ruim een half uur en is voor alle indiceerders verplicht te volgen.

Accreditatie
Deze cursus kent geen accreditatiepunten, maar is wel op te voeren als overige deskundigheids-bevordering.

Aan de slag
De E-learning cursus 'Veilig omgaan met privacygevoelige informatie' vindt u in het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal, links in het menu.

We wensen u heel veel succes met het doorlopen van deze E-learning cursus!

Met vriendelijke groet,

René Kuiphuis
teammanager Inkoop Wlz
  
 
 
   privacy | doorsturen