Menzis Zorgkantoor
Zorginkoopbeleid 2018
     
 1 juni 2017
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie

 
 

Geachte zorgaanbieder,
       
Zojuist heeft Menzis Zorgkantoor zijn Zorginkoopbeleid 2018 gepubliceerd voor de langdurige zorg voor de ruim twee miljoen inwoners in de regio’s Arnhem, Groningen en Twente. Met dit beleid spelen we in op de regionale vragen, wensen en problemen van mensen – of mensen in hun nabije omgeving – die langdurige zorg nodig hebben.

De wijzigingen in het beleid voor komend jaar ten opzichte van 2017 zijn beperkt. En daar zijn we trots op! Het beleid zet namelijk de lijn door die Menzis Zorgkantoor vorig jaar heeft ingezet: meer waarde bieden voor mens en maatschappij. Voor jong en oud, voor nu en in de toekomst. Betere zorg tegen, waar mogelijk, lage(re) kosten. Waarbij de kwaliteit van leven voorop staat, en niet de beperking of aandoening.

Eigen regionale systematiek
Het landelijk inkoopkader dat de gezamenlijke zorgkantoren in Nederland hebben opgesteld, vormt de basis voor het Zorginkoopbeleid 2018 van Menzis Zorgkantoor. Daarbij is gebruikgemaakt van vragen en opmerkingen van klanten en inbreng van zorgaanbieders en de overheid. We hebben, net als voorgaande jaren, een eigen regionale systematiek uitgewerkt. Deze is beschreven in het regionale inkoopkader.
   
Thema's Zorginkoopbeleid 2018
Bij het Zorginkoopbeleid 2018 gaat het onder meer om continuering van de persoonsvolgende bekostiging, zodat klanten de zorgaanbieder kunnen kiezen die hen het meest aanspreekt en het beste bij hen past. We passen differentiatietarieven toe om organisaties te stimuleren om de basis op orde te hebben, om persoonsgericht te werken, en om innovatief en financieel gezond te zijn. Met oog voor wederzijdse samenwerking en vertrouwen zetten we het beleid van meerjarenovereenkomsten door.
  
  
   
Om organisaties te stimuleren om – in dialoog met klanten en met de wensen van de klant voor ogen – zich te blijven ontwikkelen, zijn we in gesprek met de overheid om middelen beschikbaar te krijgen voor meer ontwikkelruimte. Dit alles om de klant en mensen in zijn of haar nabije omgeving zo goed mogelijk te ondersteunen. Zowel in het een-op-een contact, als via (onafhankelijke) cliëntondersteuning en ondersteuning van cliëntenraden. Die klantgerichtheid zullen we bij Menzis Zorgkantoor en bij onze zorgaanbieders steeds verder ontwikkelen komend jaar.

Procedure
Zoals u gewend bent, kunt u de komende weken uw vragen, opmerkingen of bezwaren met betrekking tot het Inkoopkader en/of de inkoopprocedure insturen.

  • Uiterlijk woensdag 21 juni, 17:00 uur kunt u vragen insturen
  • We beantwoorden dan uw vragen via de publicatie van de Nota van Inlichtingen
  • Vervolgens start op zaterdag 1 juli 2017 de inschrijvingstermijn, leidend tot de definitieve gunningsbeslissingen op 25 september

Het landelijk inkoopkader, het regionaal inkoopkader en het visiedocument kunt u raadplegen op de speciale Themapagina Zorginkoopbeleid Zorgkantoor 2018.
   
Met vriendelijk groet,

Jan Megens
manager Wlz
 
 
 
   privacy | doorsturen