Menzis Zorgkantoor
Zorginkoopbeleid 2018
     
 18 mei 2017
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie

 
 
Geachte heer, mevrouw,
      
Wat zijn de verwachtingen voor langdurige zorg in de V&V de GZ en de GGZ voor 2017? En voor daarna? De kans is groot dat u of iemand anders namens uw organisatie aanwezig was bij een van de regionale bijeenkomsten die Menzis Zorgkantoor begin dit jaar organiseerde en waar deze en andere vragen centraal stonden. Menzis Zorgkantoor organiseerde deze bijeenkomsten voor het lopende jaar, maar vooral ook met het oog op zorginkoopbeleid voor 2018 (en verder).

Publicatie Zorginkoopbeleid 2018 op 1 juni 2017
Over twee weken, op donderdag 1 juni, publiceert Menzis Zorgkantoor haar Zorginkoopbeleid 2018. Eerdere jaren organiseerden wij regionale bijeenkomsten om het zorginkoopbeleid nader toe te lichten. Dit jaar kiezen wij voor een andere vorm. Reden hiervoor is dat ten opzichte van het lopende jaar, er beperkt sprake is van wijzigingen: wij gaan door op de ingeslagen weg. Op weg naar een zorgkantoor dat nog zichtbaarder met u samenwerkt voor onze klanten en voor de mensen in hun directe omgeving, zoals mantelzorgers.

De precieze inhoud van het zorginkoopbeleid kunnen wij nog niet met u delen. In onderstaande video licht ik de contouren van het beleid en de punten die voor ons het meest belangrijk zijn toe.

 


Samen waarde toevoegen voor klanten
Onder de noemer 'Samen waarde toevoegen voor klanten' zijn op 25 april 2017 de contouren voor het landelijk opgestelde contracteringsbeleid voor de Wlz in 2018 gedeeld door Zorgverzekeraars Nederland. Menzis Zorgkantoor neemt deze voor een belangrijk deel over. Bijvoorbeeld de Kwaliteitskaders die als basis dienen voor de dialoog over kwaliteitsverbetering voor de klant. Hetzelfde geldt voor de regionale ontwikkelruimte ten behoeve van het oplossen van knelpunten in de regio en het stimuleren van innovatie. Ook de wijze van contractering van nieuwe zorgaanbieders onderschrijven wij, net als volledige persoonsvolgendheid. Sterker, in het bijzonder dat laatste is voor Menzis Zorgkantoor bestendiging van ons zorginkoopbeleid 2017.

Klaarstaan voor klanten met zorgvragen in een kwetsbare fase
U weet dat op enkele onderdelen Menzis Zorgkantoor in vergelijking met andere zorgkantoren op andere wijze invulling geeft aan haar rol. Dat doen wij met het oog op diegene waar u en wij dagelijks voor klaarstaan: de klant met een zorgvraag tijdens een kwetsbare fase in zijn of haar leven. Daarom ontwikkelen wij specifiek beleid voor meerjarenovereenkomsten en de tarifering.

Hoe een en ander er precies uitziet voor 2018, kunt u lezen in het Zorginkoopbeleid 2018 dat wij op donderdag 1 juni a.s. zullen publiceren. Wij zullen u daarvan op de hoogte stellen per e-mail en u kunt het beleid vanaf die datum vinden op www.menziszorgkantoor.nl/zorgaanbieders. Zoals gebruikelijk kunt u na publicatie van het Zorginkoopbeleid uw vragen stellen die wij vervolgens beantwoorden via de Nota van Inlichtingen.

Met vriendelijk groet,

Jan Megens
manager Wlz
 
 
 
   privacy | doorsturen