Nieuwsbrief Zorgkantoor
        
1 september 2016
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie

 
 

Geachte heer, mevrouw,
  
Staatssecretaris Van Rijn heeft structurele middelen beschikbaar gesteld voor een zinvolle dagbesteding van ouderen en deskundigheidsbevordering van het personeel. Het opslagpercentage voor 2017 bedraagt 1,69% (zie NZa Beleidsregel BR/REG-17137). Definitieve vergoeding hangt af van de feitelijk gerealiseerde en goedgekeurde productie van de zorgzwaartepakketten VV 4 t/m 10 en VPT 4 t/m 10, zowel inclusief als exclusief behandeling.

Om in aanmerking te komen voor de Extra Middelen 2017 moet u vóór 1 oktober 2016 een nieuw of aangepast plan indienen bij het zorgkantoor via inkoop-care@menzis.nl. De Cliëntenraad, de Ondernemingsraad (OR) en eventueel de VAR moeten weer instemmen met het plan en het plan ondertekenen.

Indien u een meerjarig plan heeft ingediend voor 2016 en de middelen meerjarig toegekend zijn, dan moeten de Cliëntenraad en de Ondernemingsraad nog wel jaarlijks, dus ook voor 2017, aangeven aan het zorgkantoor dat zij betrokken zijn en instemmen met de wijze van uitvoering. Dat kunt u bijvoorbeeld kenbaar maken door een bestuursverklaring, die mede ondertekend is door de Cliëntenraad en OR, aan het zorgkantoor te sturen. Daarmee kan het zorgkantoor dat eenvoudig verifiëren. Zie voor meer informatie de factsheet Extra middelen Waardigheid en Trots en/of de website van Actiz.

Met vriendelijke groet,

René Kuiphuis
teammanager Inkoop Wlz

 
   privacy | doorsturen